Zomerworkshops 2017

In augustus organiseer ik weer workshops portretschilderen en -tekenen.
Gedurende drie dagen werk je intensief aan een portret. Behalve "hard werken" is dit een gezellige gelegenheid om met mede-liefhebbers een korte schildervakantie te vieren.
We werken in kleine groepen waardoor voor ieders werk en proces ruim aandacht is. Hierdoor kun je vanaf elk niveau meedoen.
Reken maar dat het portret - zo goed als - af mee naar huis gaat! Hoe dan ook: het plezier in tekenen en schilderen staat voorop!

Data portretworkshops zomer 2017:
- woensdag 2 t/m vrijdag 4 aug. (locatie: Pro Arte, Rijndijk 209, Hazerswoude Rijndijk)
- woensdag 9 t/m vrijdag 11 aug. (locatie: Badhuisweg 9, Boskoop)
- woensdag 16 t/m vrijdag 18 aug. (locatie: Badhuisweg 9, Boskoop)
Inschrijven kan door te mailen via de contactpagina.

Inhoud van de workshop
Goed kijken is de basis voor een geslaagd portret en krijgt veel aandacht. Daarnaast komen opzet en stijl van het portret, kleurgebruik, licht en donker aanbod.
Als referentie voor de portretten gebruiken we foto’s.
Ben je van plan om eens een zelfportret te maken dan kun je ook "live" met een spiegel werken of, als je samen met een bekende komt, elkaar schilderen!
Je wordt vrij gelaten om je eigen onderwerp uit te diepen: wil je iets meer vertellen over degene die je afbeeldt in bijvoorbeeld je schilderstijl, je kleurgebruik, of door achtergrond?
Ter inspiratie en illustratie kijken we ook naar portretten uit de kunstgeschiedenis. Zo kunnen we een beeld vormen van wat er mogelijk is.
In principe is de materiaalkeuze vrij bij tekenen. Als we schilderen werken we bij voorkeur met olie- of acrylverf. 

Kosten 
- € 147,50 p.p. voor drie dagen
- Pro Arte-leden betalen € 110,- p.p. (geldt alleen voor de workshop van 2 t/m 4 augustus bij Pro Arte)Inclusief zijn: thee en koffie  
Exclusief zijn: lunch en materialen. We werken van 10.00 -16.00 uur. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie.

Bij voldoende aanmeldingen vindt de eerste workshop (2 t/m 4 augustus) plaats bij Schildervereniging Pro Arte, Rijndijk 209, Hazerswoude Rijndijk.
Ook niet-leden van de vereniging kunnen zich hiervoor aanmelden. De andere workshops (9 t/m 11 en 16 t/m 18 augustus) zijn in onze grote en gezellige poldertuin in Boskoop die zich uitstekend leent voor schildercursussen in de zomerse buitenlucht. Mocht er toch een buitje vallen dan staan we beschut onder partytenten. 

Reactie toevoegen