Aquarel- en acrylschilderen bij Boskoop creatief

Vanaf 14 januari 2019 kunt u op 12 maandagochtenden meedoen aan mijn cursus aquarel- en acrylschilderen bij Boskoop Creatief in Boskoop. Inschrijving is nog open!
Deze cursus is toegankelijk voor beginners en gevorderde cursisten die met acryl en/of met aquarel willen schilderen. Er wordt aan beide technieken aandacht besteed en u kiest zelf waar u het liefst mee werkt.

Over de cursus: "Tekenen en schilderen begint met kijken, kijken en nog eens kijken. In mijn lessen besteed ik daar met uitdagende oefeningen ruim aandacht aan. De nadruk ligt steeds op de persoonlijke ontdekkingstocht van een ieder, zodat met behulp van techniek en compositie de unieke, eigen stijl en handschrift zichtbaar worden. Kijken gaat niet alleen over wát je voor je ziet en zo natuurgetrouw mogelijk weergeeft, maar bovenal over hoe je onderwerp je inspireert tot een schilderij. ‘Hoe iets zou moeten’ ruilen we in voor: wat kan er met dit of ander materiaal, wat gebeurt er als ik experimenteer, hoe voelt het en bovenal welk verhaal helpt het materiaal mij te vertellen in beeldtaal.”
De cursus is vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat geldt maar vooral het proces er naar toe. Het is een proces van idee ontwikkeling en het verkennen van de mogelijkheden van het gebruikte materiaal.
Vanaf een stilleven, thema of foto wordt u individueel begeleid maar vanuit een gezamenlijk uitgangspunt. Deze gegevens zijn een aanleiding om tot een eigen beeldende vertaling en interpretatie te komen en je eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Aanmelden kan via de site van Boskoop Creatief.

Reactie toevoegen