Weekend expositie/open atelier met Erik van Elven op 18 en 19 april 2015

Erik van Elven en Hans Verbeek hebben het genoegen u uit te nodigen voor hun
Weekend expositie/open atelier met schilderijen en tekeningen op zaterdag 18 en zondag 19 april 2015.

Het open atelier vindt plaats aan de Badhuisweg 9 te Boskoop.
Tentoongesteld worden schilderijen en tekeningen.
Er is gelegenheid werk aan te kopen en om in te schrijven voor Hans' workshops portrettekenen/-schilderen.
Daarnaast wordt een aantal van de tentoongestelde werken met een aantrekkelijke korting verkocht (alleen dit weekend geldig!)
Wij heten u op beide dagen van 11.00 - 16.00 uur van harte welkom.

Erik van Elven, autodidact, is in 1969 geboren in Leeuwarden. Als kind tekent hij menig schoolschrift vol met dieren. Tijdens zijn tienerjaren verschuift zijn belangstelling richting de computeranimatie. In 2005 wordt Erik door een modeltekencursus weer enthousiast voor het tekenen en schilderen op papier en doek.De laatste jaren maakt Erik voornamelijk figuratief werk. Ook schildert hij regelmatig en plein air. Met verschillende materialen zoals houtskool, acryl en gouache wordt geëxperimenteerd, maar het liefst werkt Erik in olieverf. Zijn stijl kan getypeerd worden als balancerend op de scheidslijn tussen realisme en impressionisme. Meer over zijn werk is te vinden op zijn blog: erikvanelven.blogspot.nl

Hans Verbeek (Haarlem, 1959) groeide op in Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Hij wist al vroeg dat hij wilde tekenen. Als elfjarige schreef hij stripverhalen waaraan hij al zijn vrije tijd besteedde. Het vormgeven, ontwikkelen en verdiepen van de individuele karakters in zijn verhalen boeiden hem het meest en gaandeweg verschoof zijn belangstelling en aandacht naar het schilderen en tekenen vanuit de waarneming.
Hans werkt als beeldend kunstenaar en illustrator in zijn atelier in Boskoop en verzorgt daar eveneens workshops portrettekenen/-schilderen. 
Zijn uitgangspunt bij portret- en modeltekenen en -schilderen is realistisch. Zijn aanpak kenmerkt zich door het afstemmen van zijn persoonlijke indruk op de vormgeving en het palet. Hierin komt telkens zijn veelzijdigheid tot uitdrukking. Bij voorkeur werkt hij met olieverf. Van tijd tot tijd wordt acryl gebruikt. Tevens tekent hij portretten in potlood. Hans schildert portretten in opdracht in binnen- en buitenland. Hij had individuele en groepsexposities in Alphen aan den Rijn, De Rijp en St. Petersburg. 
"Ik zoek gelijkenis en typering. Daarnaast wil ik het verhaal van de geportretteerde zoals ik hem of haar ervaar verbeelden. Dat verhaal krijgt zijn vorm tijdens het schilderproces, zowel in kleurgebruik en techniek als in de achtergrond."

 

"The green room", 50x70cm oil on linen, Erik van Elven
"Anna Clara Boutelje", 29,7x42 cm, grfiet op papier, Hans Verbeek

Reactie toevoegen