Cursussen 2020

Basiscursus tekenen – schilderen

Vanaf 8 januari 2020 geef ik een basiscursus tekenen bij Boskoop Creatief in MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop.
Deze cursus richt zich op hen die willen kennismaken met tekenen en schilderen.
We werken vanuit de waarneming en zien hoe wat er om ons heen is bijzonder geschikt is om als opstap te dienen voor verdere ontdekkingen.
We nodigen met name hen uit die ruimte willen vinden voor hun eigen creativiteit. Bovenal gaat het om plezier beleven aan tekenen!
De cursus is om de week op woensdagavond. Dit geeft deelnemers ook ruimte geeft om eventuele huiswerkopdrachten te kunnen maken.

Wat ga je doen?
Leren tekenen begint met actief kijken en er de tijd voor nemen het als beeld te noteren. Tekenen laat je in het moment zijn en doet een beroep op je concentratie, of helpt je juist daarbij.
• Je bent onbevooroordeeld aan het werk en accepteert wat je voor je ziet als onderwerp – zónder vooraf van jezelf te eisen dat je een “mooie” tekening móet maken.
• Je werkt aan je coördinatie: met wat je ziet je hand aansturen om het weer te geven.
• Je zoekt en vindt vormen, restvormen, richtingen, licht-donker-verhoudingen en wanneer je je vaardigheid ontwikkelt zul je gaandeweg verhoudingen inschatten.
• Je vindt spelenderwijs je eigen lijn en handschrift.
• Je leert terwijl je tekent selecteren wat wel en wat niet belangrijk is in je tekening.

Uiteindelijk gaat je tekening een eigen leven leiden, zonder vast te blijven zitten aan het onderwerp of voorwerp of moment waarin je het maakte.

De lessen vinden plaats om de week op woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur, op de volgende data: 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april woensdagavonden van 19.30 – 22.00 uur op de volgende data: 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april
De cursus kost € 105,-. materiaalkosten zijn niet inbegrepen!

Direct inschrijven

 

Tekenen voor gevorderden – ontdek je eigen verhaal

In samenwerking met KUNSTaandenRIJN Woerden geef ik vanaf 15 januari 2020 een tekencursus voor gevorderden. De acht lessen zijn om de twee weken op woensdagavond.
Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen. Alle deelnemers krijgen op die manier voldoende persoonlijke aandacht en tips van de docent.

Maak je eigen verhaal in beeld
Je gaat in deze cursus tekenen aan de hand van je eigen inspiratiebronnen, zoals een tekst, een lied of een herinnering, of een bestaand beeld: every picture tells a story.
In overleg bedenk je het thema. Dat thema vormt de aanleiding voor het verhaal dat je in je tekening wilt verbeelden. Je denkt na over op welke wijze en in welk materiaal je jouw verhaal tot uitdrukking wilt brengen.
Je zoekt je eigen manier van vertellen in beeld. Je krijgt hulp om je aarzelingen te overwinnen en om de boodschap van je tekening te versterken.
De lessen vinden om de week plaats. Hierdoor kun je ook thuis tijd vinden om aan je tekening te werken.

Technische vaardigheden
Al tekenend zal je je technische vaardigheden uitdiepen, je tips krijgt geeft om ze te verbeteren of meer toepassingen te zoeken.
Zo kunnen tekentechniek, compositie, kleur, textuur of diepte in je tekening aan de orde komen. Je experimenteert met uitdrukkingsmogelijkheden van je materiaal. Vooral zal je je eigen handschrift gaan ontdekken.
Je bent dan ook vrij om je eigen vormen te vinden.

De cursus vindt plaats om de week op woensdagavond, van 19.45 – 22.15 uur op de volgende data 15 en 29 januari,  12 en 26 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april 2020.
Kosten € 190,- incl. koffie/thee. Materiaal is niet inbegrepen, daarvoor dien je zelf te zorgen.
Locatie: De KUNSTkajuit, het atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden.

Schrijf vóór 1 januari in via een e-mail naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

 

Acryl/aquarelcursus Boskoop Creatief, donderdagochtend

Deze cursus is toegankelijk voor beginners en gevorderde cursisten die met acryl en/of met aquarel schilderen. 
De cursus is vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat geldt maar vooral het proces er naar toe. Het is een proces van idee ontwikkeling en het verkennen van de mogelijkheden van het gebruikte materiaal.Vanaf een stilleven, thema of foto word je individueel begeleid maar vanuit een gezamenlijk uitgangspunt. Deze gegevens zijn een aanleiding om tot een eigen beeldende vertaling en interpretatie te komen en je eigen beeldtaal te ontwikkelen.
Op deze manier is het een individuele zoektocht, een ontdekkingsreis waarin toch vooral het spelen met verf en eventueel andere materialen, het verkrijgen van een zekere losheid centraal staan. Om zo te komen tot verbazen van je eigen kunnen binnen het creatief proces.
Speciaal voor nieuwe cursisten: Neem houtskool mee voor de eerste les; u hoort dan wat u verder nog voor de cursus nodig heeft.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur op donderdagochtend van 9:30 - 12:00 uur
Cursusdata: 16 jan, 23 jan, 30 jan, 6 feb, 13 feb, 20 feb, 5 mrt, 12 mrt, 19 mrt, 26 mrt, 2 apr, 9 apr
Locatie: Boskoop Creatief, MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop
De cursus kost € 157,50. Materiaal is niet inbegrepen

Klik hier om direct in te schrijven

 

Reactie toevoegen