Welkom

Hans Verbeek (Haarlem, 1959) groeide op in Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Hij wist al vroeg dat hij wilde tekenen en schrijven. Als elfjarige schreef hij al stripverhalen waaraan hij al zijn vrije tijd besteedde. Hij merkte dat het vormgeven, ontwikkelen en verdiepen van de individuele karakters in zijn verhalen hem het meest boeiden. Daarmee verschoof zijn belangstelling en aandacht naar het schilderen en tekenen vanuit de waarneming.

Hij werkt als beeldend kunstenaar in zijn atelier in Boskoop en verzorgt daar eveneens workshops. 
Zijn uitgangspunt bij portret en model is realistisch. Zijn aanpak kenmerkt zich door het afstemmen van zijn persoonlijke indruk op de vormgeving en het palet. Hierin komt telkens zijn veelzijdigheid tot uitdrukking. 
Bij voorkeur werkt hij met olieverf. Van tijd tot tijd wordt acryl gebruikt. Tevens tekent hij portretten in potlood. 
Hans schildert portretten in opdracht in binnen- en buitenland. Hij had individuele en groepsexposities in Alphen aan den Rijn, De Rijp en St. Petersburg. 

Vanaf 2016 verzorgt Hans cursussen portrettekenen en -schilderen bij Vereniging Atelier Pro Arte in Hazerswoude Rijndijk

"Ik zoek gelijkenis en typering. Daarnaast wil ik het verhaal van de geportretteerde zoals ik hem of haar ervaar verbeelden. Dat verhaal krijgt zijn vorm tijdens het schilderproces, zowel in kleurgebruik en techniek als in de achtergrond."

 

Workshops en cursussen 2018

In 2018 is het mogelijk op diverse momenten cursussen en workshops te volgen. Er kan worden ingeschreven voor de volgende cursussen:

- Zomerse weekendworkshops in Boskoop
In 2018 is het workshop-aanbod uitgebreid met zomerse weekendworkshops: tweedaagse workshops waarin de nadruk ligt op kijken, waarnemen en tekenen.
Voor deze workshops nodig ik beginnende (portret)tekenaars uit. Ter verdieping van de vaardigheden is de workshop ook interessant voor gevorderden.
“Waarnemen” is centraal in de weekendworkshops. 
Kijken, tekenen, tekenvaardigheid liggen aan de basis van elk visueel project.
Je werkt met potlood of houtskool op papier. Materiaal voor deze workshop is inclusief.
Data weekendworkshops Portret/introductie:
• 30 juni en 1 juli
Kosten: € 140,- inclusief koffie/thee en lunch. We werken van 10.00 tot 16.00 uur.
 
- Driedaagse zomerworkshops 2018 in Boskoop
Net als vorige jaren zijn er driedaagse zomerportretteken/schilderworkshops in onze tuin in Boskoop. 
De workshops zin toegankelijk voor beginners een gevorderden. 
In deze workshop maken we een portret aan de hand van een zelf meegebrachte foto. Materiaalkeus is vrij.
De driedaagse zomerworkshops vinden plaats op de volgende data:
• 19, 20 en 21 juli
• 1, 2 en 3 augustus
• 8, 9 en 10 augustus
• 15, 16 en 17 augustus
• 22, 23 en 24 augustus

Kosten: € 195,-, inclusief koffie, thee en lunch. We werken van 10.00 - 16.00.

De workshops gaan door bij minimaal 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 7 personen.
De kleine groepen garanderen dat iedereen voldoende aandacht krijgt! 
 
Kortingen voor vroege en multi-inschrijvers op zomer- en weekendworkshops
Schrijf je in voor een tweede Zomerse Weekendworkshop dan betaal je voor de tweede workshop € 125,-. Kom je ook een derde keer dan kost de derde Zomerse weekendworkshop € 120,-. 

Voor de driedaagse Zomerworkshops van € 195,- geldt een soortgelijke kortingsregeling.
Schrijf je in voor een tweede driedaagse Zomerworkshop dan kost die € 180,-. Vanaf de derde driedaagse Zomerworkshop betaal je € 170,-.

Schrijf je in vóór 1 mei 2018 dan geldt een korting van 10% op de prijs van je eerste workshop.
(Deze korting geldt niet voor eventuele volgende workshops)

Neem contact op voor meer informatie of om in te schrijven.

 

Een aantal reacties op eerdere workshops:

"De door jullie gecreëerde gemoedelijke sfeer en mooie tuin droegen zeker  bij aan een goed gevoel over de zomercursus. Van jou heb ik daadwerkelijk wat geleerd, o.a. belangrijke "technische" tips m.b.t. het aquarelleren. De "show" werd gestolen door de zon en Ginette, ook al deed ze naar eigen zeggen niet volledig mee; de persoonlijke aandacht, niet alleen voor mij maar ook voor de hond en uiteraard de lekkere soep, meloen en koffie maakten het geheel tot een paar heerlijke dagen; ik kan het nu niet overzien maar ben ik  de volgende zomer in Boskoop, dan graag ook een paar dagen in jouw tuin!"

Joop

 

"Zo gegrepen door het schilderen ben ik door jouw lessen, de prachtige omgeving en de fijne gemotiveerde mensen. We gaven elkaar oprecht positieve kritiek, dat was te voelen. En de resultaten waren ernaar.
Maar jullie sfeer, tuin en gastvrijheid en jouw grote, maar bescheiden vakmanschap voerde toch de boventoon. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn."

Truus

 

"Tijdens de  driedaagse schilderworkshop bij Hans heb ik vooral geleerd te blijven zoeken  naar vormen en daar ook de tijd voor te nemen. Zeker als het gaat om het schilderen van een portret is het belangrijk om te blijven kijken en niet gelijk te beginnen in de details. Dat was voor mij wel één van de leermomenten. Proberen de details echt voor de afwerking te houden. Steeds afstand nemen van je werk voor je weer verder gaat met schilderen geeft ook veel informatie om weer verder te kunnen. Werken met een portret en het zoeken naar een goede huidskleur vond ik heel spannend. Hierbij gaf Hans fijne adviezen op een rustige manier en waarbij ik toch steeds de ruimte kon nemen om eigen keuzes te maken. Ik heb er veel geleerd en het heeft me geïnspireerd om hiermee verder te gaan. De omgeving en ontvangst waren fantastisch, je voelt je gelijk welkom."

Margriet