Welkom

Hans Verbeek (Haarlem, 1959) groeide op in Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Hij wist al vroeg dat hij wilde tekenen en schrijven. Als elfjarige schreef hij al stripverhalen waaraan hij al zijn vrije tijd besteedde. Hij merkte dat het vormgeven, ontwikkelen en verdiepen van de individuele karakters in zijn verhalen hem het meest boeiden. Daarmee verschoof zijn belangstelling en aandacht naar het schilderen en tekenen vanuit de waarneming.

Hij werkt als beeldend kunstenaar in zijn atelier in Boskoop en verzorgt daar eveneens workshops. 
Zijn uitgangspunt bij portret en model is realistisch. Zijn aanpak kenmerkt zich door het afstemmen van zijn persoonlijke indruk op de vormgeving en het palet. Hierin komt telkens zijn veelzijdigheid tot uitdrukking. 
Bij voorkeur werkt hij met olieverf. Van tijd tot tijd wordt acryl gebruikt. Tevens tekent hij portretten in potlood. 
Hans schildert portretten in opdracht in binnen- en buitenland. Hij had individuele en groepsexposities in Alphen aan den Rijn, De Rijp en St. Petersburg. 

Vanaf 2016 verzorgt Hans cursussen portrettekenen en -schilderen bij Vereniging Atelier Pro Arte in Hazerswoude Rijndijk

"Ik zoek gelijkenis en typering. Daarnaast wil ik het verhaal van de geportretteerde zoals ik hem of haar ervaar verbeelden. Dat verhaal krijgt zijn vorm tijdens het schilderproces, zowel in kleurgebruik en techniek als in de achtergrond."

 

Workshops en cursussen 2018

In 2018 is het mogelijk op diverse momenten cursussen en workshops te volgen. Er kan worden ingeschreven voor de volgende cursussen:

In oktober start op woensdagavonden het vervolg op de cursus "kijken-zien-tekenen" i.s.m. Kunstaandenrijn Woerden. Deze cursus is vol.

Wel kan nog worden ingeschreven voor de 16-delige beginnerscursus bij Pro Arte die op maandagavond 1 oktober begint. Kijk op Pro Arte voor informatie en inschrijven.

De cursus is toegankelijk voor hen die geen lid zijn van de vereniging.

Ook kan er worden aangemeld voor de portretcursus die ik bij Pro Arte op maandagmiddag geef. Bij voldoende aanmeldingen start een neiuwe cursus rond half oktober 2018.

U bent van harte welkom lid van Pro Arte te worden. Kijk voor alle informatie op de site 
Als lid kunt u meerdere keren per week komen schilderen. Voor mijn (extra) cursussen betaalt u dan nog maar de helft!

 

 

Neem contact op voor meer informatie of om in te schrijven.

 

Een aantal reacties op eerdere workshops:

"De door jullie gecreëerde gemoedelijke sfeer en mooie tuin droegen zeker  bij aan een goed gevoel over de zomercursus. Van jou heb ik daadwerkelijk wat geleerd, o.a. belangrijke "technische" tips m.b.t. het aquarelleren. De "show" werd gestolen door de zon en Ginette, ook al deed ze naar eigen zeggen niet volledig mee; de persoonlijke aandacht, niet alleen voor mij maar ook voor de hond en uiteraard de lekkere soep, meloen en koffie maakten het geheel tot een paar heerlijke dagen; ik kan het nu niet overzien maar ben ik  de volgende zomer in Boskoop, dan graag ook een paar dagen in jouw tuin!"

Joop

 

"Zo gegrepen door het schilderen ben ik door jouw lessen, de prachtige omgeving en de fijne gemotiveerde mensen. We gaven elkaar oprecht positieve kritiek, dat was te voelen. En de resultaten waren ernaar.
Maar jullie sfeer, tuin en gastvrijheid en jouw grote, maar bescheiden vakmanschap voerde toch de boventoon. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn."

Truus

 

"Tijdens de  driedaagse schilderworkshop bij Hans heb ik vooral geleerd te blijven zoeken  naar vormen en daar ook de tijd voor te nemen. Zeker als het gaat om het schilderen van een portret is het belangrijk om te blijven kijken en niet gelijk te beginnen in de details. Dat was voor mij wel één van de leermomenten. Proberen de details echt voor de afwerking te houden. Steeds afstand nemen van je werk voor je weer verder gaat met schilderen geeft ook veel informatie om weer verder te kunnen. Werken met een portret en het zoeken naar een goede huidskleur vond ik heel spannend. Hierbij gaf Hans fijne adviezen op een rustige manier en waarbij ik toch steeds de ruimte kon nemen om eigen keuzes te maken. Ik heb er veel geleerd en het heeft me geïnspireerd om hiermee verder te gaan. De omgeving en ontvangst waren fantastisch, je voelt je gelijk welkom."

Margriet