Welkom

Hans Verbeek (Haarlem, 1959) groeide op in Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Hij wist al vroeg dat hij wilde tekenen en schrijven. Als elfjarige schreef hij al stripverhalen waaraan hij al zijn vrije tijd besteedde. Hij merkte dat het vormgeven, ontwikkelen en verdiepen van de individuele karakters in zijn verhalen hem het meest boeiden. Daarmee verschoof zijn belangstelling en aandacht naar het schilderen en tekenen vanuit de waarneming.

Hij werkt als beeldend kunstenaar in zijn atelier in Boskoop en verzorgt daar eveneens workshops. 
Zijn uitgangspunt bij portret en model is realistisch. Zijn aanpak kenmerkt zich door het afstemmen van zijn persoonlijke indruk op de vormgeving en het palet. Hierin komt telkens zijn veelzijdigheid tot uitdrukking. 
Bij voorkeur werkt hij met olieverf. Van tijd tot tijd wordt acryl gebruikt. Tevens tekent hij portretten in potlood. 
Hans schildert portretten in opdracht in binnen- en buitenland. Hij had individuele en groepsexposities in Alphen aan den Rijn, De Rijp en St. Petersburg. 

"Ik zoek gelijkenis en typering. Daarnaast wil ik het verhaal van de geportretteerde zoals ik hem of haar ervaar verbeelden. Dat verhaal krijgt zijn vorm tijdens het schilderproces, zowel in kleurgebruik en techniek als in de achtergrond."

 

Cursussen 2019

Vanaf september 2019 kun je meedoen aan een aantal nieuwe cursussen:

Per maandag 16 september start in Alphen aan den Rijn bij Parkvilla mijn cursus Ver-beeld-ing. 
Deze teken- en schildercursus is zowel geschikt voor starters als voor verder gevorderden. In deze cursus ga je van iets wat je aanspreekt, je eigen ver-beeld-ing, beeld maken. Als uitgangspunt kiezen we bestaand beeldmateriaal, muziek, een liedtekst of andere tekst. Je gaat op onderzoek uit en wordt gestimuleerd om je zowel inhoudelijk als technisch te verdiepen. Je zoekt materiaal en techniek die het beste bij jouw uitwerking van je inspiratie passen. Eindresultaat en de weg er naar toe raken op die manier hecht met elkaar verweven en zijn even belangrijk.Als docent stel ik jouw wensen en niveau centraal in mijn begeleiding. Ik coach je bij het zoeken naar je eigen oplossing voor elk thema. Geregeld trainen en onderhouden we gezamenlijk basisvaardigheden zoals kijken, waarnemen, tekenen - juíst om je telkens opnieuw een groeispurt te laten doormaken.
De cursus is op maandagmiddag van 13.00-15.30 uur.
Je kunt je voor 10 of voor 30 lessen inschrijven. Schrijf je voor 10 lessen in dan kun je daarna het hele seizoen van 30 lessen volmaken: 
10 lessen
30 lessen

In Woerden kun je vanaf 18 september nog meedoen aan de cursus "Kijken, zien, tekenen".
Voor de vierde keer geef ik deze 6-delige cursus in samenwerking met KunstaandenRijn Woerden.
Meer informatie en inschrijven (tot 1 september) via de site van Kunstaandenrijn Woerden. De cursussen vinden plaats op woensdagavond, van 19.45 – 22.15 uur, kosten € 145,-.

Ook in Boskoop start dit jaar een cursus.
Bij Boskoop Creatief kun je mee komen doen aan de 12-delige cursus acryl- en aquarelschilderen op donderdagochtend in De Plataan.
De cursus is op donderdagochtend van 9:30 - 12:00 uur en kost € 157,50.
Schrijf snel in via de site van Boskoop Creatief, voor de laatste plaatsen.

 

Een aantal reacties op eerdere workshops:

"De door jullie gecreëerde gemoedelijke sfeer en mooie tuin droegen zeker  bij aan een goed gevoel over de zomercursus. Van jou heb ik daadwerkelijk wat geleerd, o.a. belangrijke "technische" tips m.b.t. het aquarelleren. De "show" werd gestolen door de zon en Ginette, ook al deed ze naar eigen zeggen niet volledig mee; de persoonlijke aandacht, niet alleen voor mij maar ook voor de hond en uiteraard de lekkere soep, meloen en koffie maakten het geheel tot een paar heerlijke dagen; ik kan het nu niet overzien maar ben ik  de volgende zomer in Boskoop, dan graag ook een paar dagen in jouw tuin!"

Joop

 

"Zo gegrepen door het schilderen ben ik door jouw lessen, de prachtige omgeving en de fijne gemotiveerde mensen. We gaven elkaar oprecht positieve kritiek, dat was te voelen. En de resultaten waren ernaar.
Maar jullie sfeer, tuin en gastvrijheid en jouw grote, maar bescheiden vakmanschap voerde toch de boventoon. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn."

Truus

 

"Tijdens de  driedaagse schilderworkshop bij Hans heb ik vooral geleerd te blijven zoeken  naar vormen en daar ook de tijd voor te nemen. Zeker als het gaat om het schilderen van een portret is het belangrijk om te blijven kijken en niet gelijk te beginnen in de details. Dat was voor mij wel één van de leermomenten. Proberen de details echt voor de afwerking te houden. Steeds afstand nemen van je werk voor je weer verder gaat met schilderen geeft ook veel informatie om weer verder te kunnen. Werken met een portret en het zoeken naar een goede huidskleur vond ik heel spannend. Hierbij gaf Hans fijne adviezen op een rustige manier en waarbij ik toch steeds de ruimte kon nemen om eigen keuzes te maken. Ik heb er veel geleerd en het heeft me geïnspireerd om hiermee verder te gaan. De omgeving en ontvangst waren fantastisch, je voelt je gelijk welkom."

Margriet