Welkom

Hans Verbeek (Haarlem, 1959) groeide op in Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Hij wist al vroeg dat hij wilde tekenen en schrijven. Als elfjarige schreef hij al stripverhalen waaraan hij al zijn vrije tijd besteedde. Hij merkte dat het vormgeven, ontwikkelen en verdiepen van de individuele karakters in zijn verhalen hem het meest boeiden. Daarmee verschoof zijn belangstelling en aandacht naar het schilderen en tekenen vanuit de waarneming.

Hij werkt als beeldend kunstenaar in zijn atelier in Boskoop en verzorgt daar eveneens workshops. 
Zijn uitgangspunt bij portret en model is realistisch. Zijn aanpak kenmerkt zich door het afstemmen van zijn persoonlijke indruk op de vormgeving en het palet. Hierin komt telkens zijn veelzijdigheid tot uitdrukking. 
Bij voorkeur werkt hij met olieverf. Van tijd tot tijd wordt acryl gebruikt. Tevens tekent hij portretten in potlood. 
Hans schildert portretten in opdracht in binnen- en buitenland. Hij had individuele en groepsexposities in Alphen aan den Rijn, De Rijp en St. Petersburg. 

Vanaf 2016 verzorgt Hans cursussen portrettekenen en -schilderen bij Vereniging Atelier Pro Arte in Hazerswoude Rijndijk

"Ik zoek gelijkenis en typering. Daarnaast wil ik het verhaal van de geportretteerde zoals ik hem of haar ervaar verbeelden. Dat verhaal krijgt zijn vorm tijdens het schilderproces, zowel in kleurgebruik en techniek als in de achtergrond."

 

Zomerworkshops 2017

In augustus organiseer ik weer workshops portretschilderen en -tekenen.
Gedurende drie dagen werk je intensief aan een portret. Behalve "hard werken" is dit een gezellige gelegenheid om met mede-liefhebbers een korte schildervakantie te vieren.
We werken in kleine groepen waardoor voor ieders werk en proces ruim aandacht is. Hierdoor kun je vanaf elk niveau meedoen.
Reken maar dat het portret - zo goed als - af mee naar huis gaat! Hoe dan ook: het plezier in tekenen en schilderen staat voorop!

Data portretworkshops zomer 2017:
- woensdag 2 t/m vrijdag 4 augustus (locatie: Pro Arte, Rijndijk 209, Hazerswoude Rijndijk)
- woensdag 9 t/m vrijdag 11 augustus (locatie: Badhuisweg 9, Boskoop)
- woensdag 16 t/m vrijdag 18 augustus (locatie: Badhuisweg 9, Boskoop)
Inschrijven kan door mij te mailen: h.verbeek@mac.com (s.v.p. niet via de contactpagina, mail komt tijdelijk niet door!)

Inhoud van de workshop
Goed kijken is de basis voor een geslaagd portret en krijgt veel aandacht. Daarnaast komen opzet en stijl van het portret, kleurgebruik, licht en donker aanbod.
Als referentie voor de portretten gebruiken we foto’s.
Ben je van plan om eens een zelfportret te maken dan kun je ook "live" met een spiegel werken of, als je samen met een bekende komt, elkaar schilderen!
Je wordt vrij gelaten om je eigen onderwerp uit te diepen: wil je iets meer vertellen over degene die je afbeeldt in bijvoorbeeld je schilderstijl, je kleurgebruik, of door achtergrond?
Ter inspiratie en illustratie kijken we ook naar portretten uit de kunstgeschiedenis. Zo kunnen we een beeld vormen van wat er mogelijk is.

In principe is de materiaalkeuze vrij bij tekenen. Als we schilderen werken we bij voorkeur met olie- of acrylverf. 

Kosten 
- € 147,50 per persoon voor drie dagen
- Pro Arte-leden betalen € 110,- per persoon (geldt alleen voor de workshop van 2 t/m 4 augustus bij Pro Arte)Inclusief zijn: thee en koffie  
Exclusief zijn: lunch en materialen. We werken van 10.00 -16.00 uur. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie.

Bij voldoende aanmeldingen vindt de eerste workshop (2 t/m 4 augustus) plaats bij Schildervereniging Pro Arte, Rijndijk 209, Hazerswoude Rijndijk.
Ook niet-leden van de vereniging kunnen zich hiervoor aanmelden. De andere workshops (9 t/m 11 en 16 t/m 18 augustus) zijn in onze grote en gezellige poldertuin in Boskoop die zich uitstekend leent voor schildercursussen in de zomerse buitenlucht. Mocht er toch een buitje vallen dan staan we beschut onder partytenten.